De ce ne plac pantofii ?

Taiatul motului sau ruperea turtei, obicei traditional de care nu am auzit pana nu au facut prietenele mele copii, si asta s-a intamplat relativ recent, ma distreaza teribil. Adica aflam spre ce se indreapta copiii in viata. Tava fiind cu o suprafata redusa, nu ne poate da decat cateva indicii. Ma rog, ce nu inteleg niciodata este de ce nu li se pun fetitelor genti si pantofi. Ele spre asa ceva o sa se indrepte.

hainute-2038

Ca sa revin, nu inteleg fascinatia pe care o pot avea pantofii si gentile asupra noastra, dar e clar ca e mare de tot. Povestea cu pantofii e parca desprinsa din “In cautarea timpului pierdut”. Vederea madlenei nu are nici o importanta pentru Proust, dar gustul si mirosul ei il transpun in vremurile copilariei sale. Asa e si in cazul meu, nu numarul pantofilor cumparati ma incanta, ci ideea. Mirosul de marfa noua, bonuri si carduri, cutii si sacose ma transpune in timp..acum 20 de ani, cand nu aveam nicio obligatie si nicio rata :).

reduceri-pantofi

Am senzatia ca simtul meu olfactiv la gen e foarte ridicat. Cu gps-ul pornit in mod involuntar, subconstientul lucreaza, simt perfect ca in zona exista potential de cumparare. Ceva nou, ceva uitl, ceva frumos. Niciodata nu e prea mult si mai de fiecare data e o afacere. Chiar daca mai ai acasa trei perechi asemanatoare…pretul e atat de bun incat e pacat sa nu iti satisfaci mica dorinta vinovata. Cred ca si Eva a visat la o pereche de pantofi frumosi din piele de sarpe. Mai ales ca era nevoita sa umble desculta prin Rai.

Ralph-Russo
In fine, cate perechi avem in casa ? Multe. Cate purtam ? Destul de putine in comparatie cu potentialul. Dar nimic nu e mai placut decat un dressing mare cu zeci de perechi de pantofi. Ideea a fost speculata si de cei de la Heineken. Din fericire, femeile au pasiuni mai ieftine, pentru masini si ceasuri scumpe s-au inventat barbatii.

Am aflat recent ca anumite domnisoare care nu isi permit nici genti si nici pantofi, pentru ca nu li s-au pus pe tava la ruperea turtei, fac rost de genti si pantofi cu rimelul. Rimelul care curge. Nu e waterproof, e unul simplu care se intinde pe fata. Dialogul ar fi cam asa :
-De ce esti suparata ?
-Sunt atat de trista si nu imi revin. Ieri am stat o ora, fascinata (asta e de la mine ), si nu mi-am putut lua ochii de la o geanta. Am inceput sa plang si nu m-am putut misca din fata magazinului.
In fine, teoretic, domnul generos se lasa induplecat de genele care bat ca aripile unui fluture, de tremuratul barbiei de jos si lacrimioarele care cad. Si cum rimelul nu e de calitate , iar genele sunt proaspat aplicate, nu ramane decat dira gri de pe obrajorul proaspat al fetei. Daca parintii sau nasii ar fi fost mai inspirati si le puneau o geanta de firma sau o pereche de sandale pe tava, n-ar mai fi fost nevoie de atata drama . Cred ca ar fi ales o cariera in design, ar fi muncit in domeniu , ar fi avut idei. Dar am zis ca ar fi muncit …Doamne fereste !

Mobilier-perimetral-magazin-pantofi_02

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *